Panouri Fotovoltaice TEGOSOLAR

Tegola Canadese este primul şi unicul producător în UE de şindrile bituminoase complet integrate cu panouri fotovoltaice numite TEGOSOLAR. Noile țigle fotovoltaice se integrează perfect în acoperişul Tegola Canadese permiţând abordări fără limite în proiectarea acoperişului. Produsul este realizat având la baza conceptul de şindrila Tegola tip Compact şi este furnizat în set complet cu toate accesoriile legate de integrare în învelitoare şi conectori pentru realizarea legăturilor electrice.

Panourile fotovoltaice Tegosolar PVL68 sunt realizate cu siliciu amorf şi cu tehnologia “tripla joncţiune”. Tigla fotovoltaica Tegosolar produce cu 10 până la 20% mai multă energie decât panourile fotovoltaice cu siliciu mono sau poli cristalin uzual întâlnite pe piaţă. Factorii decisivi care influenţează performanta modulelor fotovoltaice sunt nivelul de radiaţie solară, temperatura de lucru, gradul de poluare, spectrul solar, unghiul de incidenta al razelor solare pe suprafaţa modulelor. Prin prisma eficienţei în producţia de energie şi comportamentului la factorii de influenţa punem afirma că decizia de a alege sindrila fotovoltaica Tegosolar este una raţională şi de perspectivă.

Avantajele panourilor fotovoltaice TEGOSOLAR

Iată câteva din avantajele panourilor fotovoltaice cu siliciu amorf aplicat în tehnologia “thin film”, cu tripla joncţiune:

 • Rază largă de utilizare: poate fi orientat Est/Sud/Vest şi cu o înclinaţie optimă între 5 grade şi 60 grade. Poziţionare în afara acestui interval asigura un randament de ridicat de 93%, putând fi productiv şi în poziţionări de faţadă (90 grade).
 • Panourile fotovoltaice Tegosolar pote produce energie în condiţii de eficiență chiar şi la temperaturi maxime ridicate de până la 85 grade C.
 • Tegosolar funcţionează la lumina directă solară dar şi la lumina difuză. Modulele fotovoltaice valorifică un spectru radiant solar larg datorită tehnologiei “tripla joncţiune” cu trei straturi de celule fin aplicate (celule roşii, verzi şi albastre). Din acest motiv modulele Tegola produc energie la 60-65% din capacitatea maximă chiar în zilele de iarnă complet înnorate. De asemena au capacitatea de a lucra într-un interval orar extrem de larg în cursul unei zile indiferent de condiţiile de însorire.
 • Modulele fotovoltaice au masa redusă – 12 kg/mp şi nu implică modificări legate de încărcarea la vânt şi zăpadă.
 • Panourile fotovoltaice  se integrează perfect arhitectonic.
 • Cost de producţie (în termeni de energie utilizată) redus: este nevoie de doar 1,5 ani de exploatare pentru a acoperi energia utilizată pentru realizarea produsului.
 • Fiecare modul fotovoltaic este legat de celelalte cu legături prevăzute cu diode by-pass lucru care asigura funcţionarea sistemului la randament ridicat chiar şi în cazul deteriorării accidentale a unei celule.
 • Modulele fotovoltaice Tegola prezintă una dintre cele mai mari rate de randament existente pe piaţă (kwp/kwh) fiind cu 15-20% mai eficiente decât panourile fotovoltaice uzual întâlnite pe piaţă.

Întreținerea panourilor fotovoltaice TEGOSOLAR

Panourile fotovoltaice Tegosolar sunt pedonabile şi nu necesită întreţinere specială fiind acoperit la suprafaţă cu un film de teflon capabil de auto-curatare la ploi. Produsul este rezistent la grindină.

 • Garanţie 20 ani.

Montarea panourilor fotovoltaice TEGOSOLAR

 • Panourile fotovoltaice Tegola sunt flexibile şi uşor de pus în operă.
 • Fiind flexibile şi având o grosime de aprox 6 mm modulele fotovoltaice se pot aplica aplica prin fixare mecanică sau prin vulcanizare, pe suprafeţe plane sau curbe asigurând o perfectă impermeabilizare.
 • Sfatul Tegola este să alegeţi montatori autorizaţi, care au participat la cursurile de montaj organizate de Tegola!

Pret panouri fotovoltaice TEGOSOLAR

Pentru a obține un preț estimativ pentru proiectul dumneavoastră, vă rugăm să contactați agentul din zona. Click pe judeţ pentru detalii. Rezultatele vor apărea sub hartă.