Panouri Fotovoltaice TEGOSOLAR

Panourile fotovoltaice Tegosolar PVL68 sunt realizate cu module din siliciu amorf şi cu tehnologia “tripla joncţiune”. Tigla fotovoltaica Tegosolar produce cu 10 până la 20% mai multă energie decât panourile fotovoltaice cu siliciu mono sau poli cristalin uzual întâlnite pe piaţă.

Tegola Canadese este primul şi unicul producător în UE de şindrile bituminoase complet integrate cu panouri fotovoltaice numite TEGOSOLAR. Noile țigle fotovoltaice se integrează perfect în acoperişul Tegola Canadese permiţând abordări fără limite în proiectarea acoperişului.

Sistemul de panouri fotovoltaive este realizat având la baza conceptul de şindrila Tegola tip Compact şi este furnizat în set complet cu toate accesoriile legate de integrare în învelitoare şi conectori pentru realizarea legăturilor electrice.

Tegosolar® este acoperișul cu toate avantajele sistemului de panouri fotovoltacie și ale șindrilelor, cu care face integrare perfectă.
Se potrivește pe acoperișuri unde instalarea panourilor clasice fotovoltaice este imposibilă.

Tegosolar® – șindrilă fotovoltaică oferă standarde arhitecturale înalte în locuri unde ar fi imposibilă montarea panourilor fotovoltaice clasice.

Descarcă fișa tehnică Tegosolar® PVL 68
Panouri Fotovoltaice

Proprietățile multiple ale șindrilei din panouri fotovoltaice Tegosolar® – designul suplu, flexibilitatea și faptul că este foarte ușoară o fac modelul câștigător de șindrilă pentru acoperișuri variate, atât pentru clădiri noi și renovări, clădiri rezidențiale, comerciale și publice, precum și pentru construcții industriale.

Celule fotovoltaice producătoare de electricitate

Celulele fotovoltaice Tegosolar® sunt făcute din siliciu amorf cu pelicule subțiri în triplă joncțiune: fiecare celulă absoarbe lumina albastră, verde și roșie din spectrul solar prin cele straturi separate. Astfel, celulele fotovoltaice (sau celule PV) transformă un spectru mai larg de lumină în energie electrică, prin comparație cu modulele tradiționale, când produc energie din lumina care cade direct, dar și când panourile fotovoltaice preiau energie în condiții de lumină difuză, mai precis, atunci când soarele este jos pe cer, când este cer noros și când celulele sunt instalate în locuri unde unghiul și orientarea nu sunt optime.

Factorii decisivi care influenţează performanta modulelor fotovoltaice sunt nivelul de radiaţie solară, temperatura de lucru, gradul de poluare, spectrul solar, unghiul de incidenta al razelor solare pe suprafaţa modulelor. Prin prisma eficienţei în producţia de energie şi comportamentului la factorii de influenţa punem afirma că decizia de a alege sindrila fotovoltaica Tegosolar® este una raţională şi de perspectivă.

Avantajele panourilor fotovoltaice TEGOSOLAR

Iată câteva din avantajele panourilor fotovoltaice cu siliciu amorf aplicat în tehnologia “thin film”, cu tripla joncţiune:

  • Rază largă de utilizare: poate fi orientat Est/Sud/Vest şi cu o înclinaţie optimă între 5 grade şi 60 grade. Poziţionare în afara acestui interval asigura un randament de ridicat de 93%, putând fi productiv şi în poziţionări de faţadă (90 grade).
  • Panourile fotovoltaice Tegosolar poate produce energie în condiţii de eficiență chiar şi la temperaturi maxime ridicate de până la 85 grade C.
  • Tigla solara Tegosolar funcţionează la lumina directă solară dar şi la lumina difuză. Modulele fotovoltaice valorifică un spectru radiant solar larg datorită tehnologiei “tripla joncţiune” cu trei straturi de celule fin aplicate (celule roşii, verzi şi albastre). Din acest motiv modulele Tegola produc energie la 60-65% din capacitatea maximă chiar în zilele de iarnă complet înnorate. De asemena au capacitatea de a lucra într-un interval orar extrem de larg în cursul unei zile indiferent de condiţiile de însorire.
  • Modulele fotovoltaice au masa redusă – 12 kg/mp şi nu implică modificări legate de încărcarea la vânt şi zăpadă.
  • Panourile fotovoltaice  se integrează perfect arhitectonic.
  • Cost de producţie (în termeni de energie utilizată) redus: este nevoie de doar 1,5 ani de exploatare pentru a acoperi energia utilizată pentru realizarea produsului.
  • Fiecare modul fotovoltaic este legat de celelalte cu legături prevăzute cu diode by-pass lucru care asigura funcţionarea sistemului la randament ridicat chiar şi în cazul deteriorării accidentale a unei celule fotovoltaice.
  • Modulele fotovoltaice Tegola prezintă una dintre cele mai mari rate de randament existente pe piaţă (kwp/kwh) fiind cu 15-20% mai eficiente decât panourile fotovoltaice uzual întâlnite pe piaţă.

Întreținerea panourilor fotovoltaice TEGOSOLAR

Panourile fotovoltaice Tegosolar sunt pedonabile şi nu necesită întreţinere specială fiind acoperit la suprafaţă cu un film de teflon capabil de auto-curatare la ploi. Produsul este rezistent la grindină.

  • Garanţia pentru panouri fotovoltaicie Tegosolar®  este de 20 ani.

Montarea panourilor fotovoltaice TEGOSOLAR

  • Panourile fotovoltaice Tegola sunt flexibile şi uşor de pus în operă.
  • Fiind flexibile şi având o grosime de aprox 6 mm modulele fotovoltaice se pot aplica prin fixare mecanică sau prin vulcanizare, pe suprafeţe plane sau curbe asigurând o perfectă impermeabilizare.
  • Montajul panourilor fotovoltaice sub formă de fâșii Tegosolar® este la fel de ușor ca montajul șindrilelor bituminoase Tegola. Partea de automatizare nu este inclusă (invertoare, cabluri, senzori, contoare) și este executată de un inginer electrician.
  • Sfatul Tegola este să alegeţi montatori autorizaţi, care au participat la cursurile de montaj organizate de Tegola. Partenerii Tegola România oferă consultanță în vânzarea, montajul și întreținerea celulelor fotovoltaice și caselor pasive.

Cum se monteaza panourile solare pe acoperis

Pentru a vedea cum se montează panourile solare Tegosolar va rugam sa vizionati video-ul de mai jos:

Cât costă panourile fotovoltaice TEGOSOLAR

Când calculați bugetul pentru acoperișul de celule fotovoltaice, următoarele prețuri pentru panouri solare trebuie luate în considerare:

  1. Prețul celulelor fotovoltaice propriu-zise: care poate fi influențat, în cazul Tegosolar, de kilowații instalați
  2. Este important tipul de instalație de producere de energie verde dorit: on-grid/off-grid pentru că în sistem offgrid ai nevoie de sistem de stocare de energie și invertoare – sistem care poate fi în jur de 2000Euro kilowatul instalat. Prețul panoului fotovoltaic Tegosolar este calculat per proiect.
  3. Prețul montajului de celule fotovoltaice, care este de asemena influențat de numărul de kilowați necesari

Pentru a obține un preț estimativ pentru proiectul dumneavoastră cu tigla fotovoltaica, vă rugăm să contactați agentul din zonă. Click pe judeţ pentru detalii. Rezultatele vor apărea sub hartă.