Casa acoperis sindrila bituminoasa gothik granule ceramizate din bazalt G EVO

G-EVO: Granule din bazalt ceramizat – avantaje și caracteristici

Granule din bazalt ceramizat G-EVO: ce sunt și ce avantaje conferă acoperișului?

Este suficientă o privire simplă a șindrilei bituminoase Tegola pentru a observa acele granule din bazalt ceramizat specifice care definesc suprafața ei. Acest strat nu reprezintă doar un finisaj simplu care înnobilează șindrila, ci este și un element asupra căuia au fost făcute cercetări pentru dezvoltarea unor materiale de calitate înaltă.

În acest articol ne dorim să vă prezentăm mai multe informații despre granulele din bazalt ceramizat G-EVO, rezultatul activității intense al departamentului de cercetare și dezvoltare al Tegola.

Granule ceramizate din bazalt G EVO proces ceramizare

Granule din bazalt ceramizat G-EVO: Caracteristici

Bazaltul este o rocă vulcanică cu niște caracteristici mecanice excelente, care fac granula – prin consecință și șindrila – rezistentă la compresie și la impact. De altfel, grație formei sale tridimensionale granulele se dovedesc a fi soluția ideală pentru o aderență superioară pe suportul bituminos.

Tegola folosește pentru propria linie de șindrilă bituminoasă exclusiv granule din bazalt ceramizat G-EVO, material brevetat creat cu ajutorul experienței și competenței departamentului de cercetare și dezvoltare al companiei.

Pentru garantarea calității produsului, întreg procesul de producție este executat la nivelul fabricilor noastre, de la măcinarea rocii provenite din cariere, la colorarea prin ceramizare.

De asemenea, în procesul de producție se utilizează produse non-toxice care nu dăunează oamenilor sau mediului. G-EVO reprezintă o evoluție a granulelor din bazalt ceramizat. De fapt, în comparație cu produsul precedent, produsele semiprelucrate utilizate la șindrila bituminoasă Tegola sunt prevăzute cu un compus care favorizează adeziunea la suportul bituminos, creând o potrivire chimică între suprafața din bazalt și compoundul bituminos.

“Brush”-testele efectuate conform normei ASTM D-4977/89 certifică faptul că șindrila bituminoasă tegola se evidențiază printr-o pierdere minimă de granulă prin comparație cu competiția, la valori de 0,1 g, în timp ce limitele fixate de norma europeană prevăd valori de 1,2 g.

Granule din bazalt ceramizat G-EVO: Avantaje

Granulele din bazalt ceramizat speciale care acoperă șindrila noastră bituminoasă îndeplinesc două funcții importante:

  1. Protejează stratul bituminos de radiațiile UV și, prin urmare, garantează impermeabilitatea în timp;
  2. Consolidează estetica șindrilei bituminoase grație culorilor și nuanțărilor recreate;

Aceste beneficii au un impact pozitiv pentru acoperișurile realizate cu produse concepute de Tegola, care par să aibă o rezistență mai mare la acțiunea razelor solare, rezultând o durabilitate crescută în timp.

Totodată G-EVO are caracteristici hidrofobe. Granulele nu absorb apa care se prelinge pe suprafața acoperișului – creând acoperișul cu auto-curățare. Acest efect elimină efectiv posibilitatea creării de porțiuni de apă stătută și reduce astfel formarea și proliferarea microorganismelor (de regulă alge). Aceste caracteristici tehnice incredibile ale materialelor garantează inclusiv menținerea intensității culorii.

Contactează rețeaua de directori de vânzări TEGOLA ROMÂNIA pentru consultanță gratuită pentru persoane fizice și juridice.