Acoperiş verde

Acoperisul verde de la Ploiești

În 2016 Tegola România a furnizat soluţii şi materiale pentru realizarea unui acoperis verde şi a unui lac de acumulare, în colaborare cu General Membrane şi Aqua System.

Din multiplele beneficii pe care le aduce un acoperiş verde le amintim pe cele mai importante:

Retenţie mărită a apelor pluviale

Un important rol al acoperişurilor verzi este acela de a reţine o parte din cantitatea precipitaţiilor atmosferice şi a întârzia căderea acestora direct pe sol. În medie, un acoperiş verde de tip extensiv  poate reţine până la 50% din precipitaţiile anuale, apa care se va evapora.

Reducerea poluării, a particulelor de praf

Particulele de praf, dar şi particule de metale grele şi alţi factori poluanţi care circulă în aer, pot fi reţinute în substratul acoperişului verde, şi nu în apele râurilor sau aerul pe care îl respirăm.

Atenuarea zgomotului

Un acoperiş verde tinde să absoarbă zgomotele urbane şi nu le reflectă aşa cum fac alte materiale de construcţii uzuale.

Creşterea izolaţiei termice

Un acoperiş verde va va proteja locuinţa de temperaturile extreme, asigurând în interior un ambient plăcut cu o temperatură constantă.

Protejarea eficientă a impermeabilizării împotriva acţiunii razelor ultraviolete

Asigură protecţie membranei folosite la impermeabilizarea acoperişului. Razele ultaviolete fac, în timp, suprafaţa mai rigidă, casantă, duc la pierdea elasticităţii membranei bituminoase care se deteriorează în timp. Un acoperiş verde va mări durata de viaţă a unei membrane, pentru că o protejează de expunerea directă la razele ultraviolete.

Protejarea impermeabilizării împotriva variaţiilor de temperatură zi/noapte, vara/iarna

Performanţele membranei impermeabilizante pot fi afectate în timp de variaţii de temperatură, cicluri repetate de îngheţ/dezgheţ. Stratul de pământ şi vegetaţia unui acoperiş verde oferă o izolare suplimentară, energia economisită având valori demne de luat în seamă.

Îmbunătăţirea calităţii vieţii

Atât prin reducerea nivelului de poluare fonică, chimică, cât şi prin efectul vizual benefic pe care îl poate avea un acoperiş verde.

Integrarea imobilului în ambientul natural

Construim în armonie cu natura. “Dacă luăm terenul pentru o clădire, atunci îi putem da naturii înapoi un acoperiş verde” (Wolfgang Ansel – Green Roof Associasion) este un motto care în Toronto s-a transformat în lege, o lege care obligă orice construcţie cu o amprentă la sol mai mare de 2000mp să aibă un acoperiş acoperit cu vegetaţie în proporţie de 20-60%.

Creşterea valorii imobilului

Pentru toate motivele amintite mai sus. Pentru priveliştea deosebită. Pentru frumuseţea şi armonia absolut naturale.

Etape Construcție Acoperis Verde

Pentru proiectul de la Ploieşti am folosit produse marca Tegola şi General Membrane, unele dintre ele destinate exclusiv construcţiei de acoperişuri verzi sau lacuri.

Etapele construcţiei pentru acoperisul verde au fost următoarele:

 1. Peste placă de beton s-a aplicat un strat de General Rapid Primer, pentru aderenta cât mai bună a straturilor următoare.
 2. Peste primerul ce a fost aplicat pe o suprafaţă uscată şi curăţată de impurităţi, s-a aplicat Pegasus Spot, o membrană tehnologică ce permite aplicarea la flacăra, în puncte, a franei de vapori Virgo P, alcătuind împreună un strat pentru controlul difuziei vaporilor. A urmat stratul de membrane hidroizolante Gemini Antiradice, membrane special concepute pentru grădinile de pe acoperişuri şi pentru terase verzi. Datorită aditivului special anti-radacini din compund rezistă la acţiunea de perforare a vegetaţiei, asigurând perfecta impermeabilizare a sistemului.
 3. Pentru termoizolarea spaţiului locativ de sub acoperişul verde, s-a folosit polistiren extrudat de 100 mm sau 50 mm (pe plan înclinat), lipit la rece în puncte. Pentru protecţia termoizolaţiei s-a folosit Mactex BN 50.1
 4. Pentru stratul de drenaj şi retenţia apei a fost folosită o membrane alvelolară, din HDPE , cu perforaţii pentru drenaj vertical – T Kone H XL. Are rol de protecţie mecanică a membranei de hidroizolaţie şi retenţie de apă , în alveole, pentru păstrarea umidităţii în sol, necesară plantelor (menţine o rezervă de apă de până la 5l/mp)
  Tot cu rol de drenaj, dar şi ca strat filtrant şi de aerare a fost folosit un geocompozit, T Mix Drain +. Geocompozitul, deşi este utilizat ca strat drenant sub pământul vegetal şi nu este destinat utilizării ca strat final, este stabilizat pentru a rezista la raze U.V.
 5. Stratul final a fost compus din pământul de cultură şi stratul vegetal, gazon în cazul proiectului nostru.
 6. Aqua System a furnizat elementele de coronament vertical – aticele, care au fost acoperite cu tablă prevopsită, RAL 7016 care, pe lângă rolul decorativ, au asigurat şi închiderile perfecte ale hidroizolaţiei.

Lacul de acumulare

Pentru lacul de acumulare s-au folosit materiale special create pentru această destinaţie:

 1. Mactex BN 500.1, strat cu rol de protecţie a impermeabilizării
 2. Membrane PVC – Genesy Hidro, membrană special concepută pentru lacuri, aplicată mecanic pe margini şi cu aer cald la îmbinări.
 3. Impermeabilizarea suprafeţelor de beton, ce urmau a veni în contact cu apa, a fost făcută prin aplicarea în strat dublu de WF Osmowin.
 4. Pentru mici reparaţii ale suprafeţelor de beton s-a folosit WR Fibrowin Tixo.

Pret Acoperis Verde

Noi, Tegola România credem în proiecte ambiţioase si vom ţinti permanent depăşirea aşteptărilor partenerilor noştri.

Tegola România pune la dispoziţia partenerilor săi – arhitecţi, proiectanţi, constructori, cunoştinţe dobândite din experienţa lucrului bine făcut, tehnologii de montaj, pe scurt, acel know-how care face diferenţa calităţii.

Solicită acum un preț pentru acoperișul verde pe care ți-l dorești. Contactează agentul din zona ta